Москов: Няма цена, която не бих платил, за да даде управлението резултати

"С Радан Кънев имаме еднаква оценка за настоящето и различна за начина, по който то да се променя"

Москов: Няма цена, която не бих платил, за да даде управлението резултати

Няма цена, която не бих платил, за да може управлението да даде резултати, защото тези резултати означават по-добро ежедневие за българските граждани. Констатацията защо не може да бъде достигнат резултат, не е политическо достижение. Това коментира здравният министър Петър Москов в събота в Бургас

”Отказът от власт не води до по-добри решения за обществото и за партията, която управлява", каза той в коментар на сегашното положение, в което лидерът на ДСБ Радан Кънев излезе в опозиция и обяви намерението си да създаде нов политически проект.

Москов каза, че ако има нещо, от което Реформаторският блок да се нуждае, е да докаже резултати от участието си във властта, да докаже смисъла от коалицията си с ГЕРБ и от масивното управляващо мнозинство.

Отношенията си с Радан Кънев той окачестви като ”много близки".

"Имаме еднаква оценка за ситуацията и за настоящето, и различна оценка за начина, по който да се променя. Моето мнение винаги е било и ще бъде, че единственият начин да има промяна, е през упражняване на механизмите на законодателна, изпълнителна, местна власт", заяви той, цитиран от Дарик радио.

След срещата с местния актив на ДСБ и на Реформаторския блок, Москов обяви, че единството на Реформаторския блок не само трябва да бъде запазено, но и заздравено, а това трябва да стане ”с разговори, спорове и решения".

"Нищо по-конкретно от това не мога да ви кажа, но наистина - и в рамките на ДСБ има несъгласие с начина, по който ДСБ в момента се позиционира. Като казвам, че трябва да управлява многообразието си, казвам точно това и мъдростта на хората тук е впечатляваща. Мненията трябва да бъдат отчитани, трябва да бъдат публични, трябва да бъдат валидни, защото това не е казарма, това е демократична организация", каза Москов.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?