Москов обеща акции на ДАНС срещу кражбите в здравеопазването и още смени в НЗОК

Москов обеща акции на ДАНС срещу кражбите в здравеопазването и още смени в НЗОК

Здравниият министър Петър Москов предупреди, че са възможни още промени в управата на здравната каса и даде да се разбере, че не е доволен от нивото на упражнявания от нея контрол.

“Липсата на ефективен, прозрачен и работещ механизъм за контрол беше и ще продължава да бъде част от причините за промени в структурата и ръководството на касата“, каза Москов в понеделник по време на форума“Иновации и добри практики в здравния сектор“.

Той заяви, че се търсят млади и кадърни хора, с които да бъде заменена съществуващата бюрокрация, която очевидно не работи.

Москов коментира, че не става въпрос за политически назначения и обясни, че се търсят хора с медицинско, икономическо и юридическо образование. Той призна, че заплащането в касата не е високо, но посочи, че трудът си струва.

Преди две седмици заради несъгласие с Москов по отношение на болничната и лекарствената политика подуправителят на НЗОК Димитър Петров беше сменен.
“В НЗОК ще има коренна промяна, ще продължат структурните промени“, заяви Москов.

Той каза още, че през последните шест месеца здравното министерство е развило “изключително добри контакти с прокуратурата и ДАНС“ и обеща до края на месеца да бъдат изнесени нови данни за злоупотреби в лечебни заведения.

“Ще станем свидетели на това как се действа срещу престъпни злоупотреби“, каза той.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво трябва да се направи, за да се ваксинират повече хора?