Москва кани НАТО на конференция за противоракетната отбрана

Министърът на отбраната на Русия Анатолий Сердюков е поканил колегите си от страните в НАТО, Общността на независимите държави, Организацията на Договора за колективна сигурност, както и от Китай, Индия, Южна Корея и други държави на международна конференция по противоракетна отбрана, която ще се състои на 3 и 4 май в Москва. Това съобщи на пресконференция за чуждестранни военни аташета в руската столица
зам.-министърът на отбраната Анатолий Антонов, предаде ИТАР-ТАСС.

Той съобщи, че на 20 март Сердюков е подписал персоналните покани до колегите му министри. Антонов добави, че за участие в конференцията ще бъдат поканени и представители на западни политоложки институти и неправителствени организации от Русия. "Ключов момент" в конференцията се очаква да бъде изказването на началника на Генералния щаб на Въоръжените сили на Русия Николай Макаров, каза още Антонов.

Той добави, че на 4 май домакините на форума ще организират за участниците пътуване до обект от противовъздушната отбрана на Русия, където, по думите му, ще демонстрират, че "Руската федерация е готова за всякакво развитие на ситуацията в тази насока".

Зам.-министърът на отбраната Анатолий Антонов поясни, че става дума за един от военните обекти в района на Москва.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?