Москва отхвърля обвиненията на Анкара, че атакува цивилни в Сирия

Москва отхвърля обвиненията на Анкара, че атакува цивилни в Сирия

Руското външно министерство отхвърли появилите изявленията на турските власти, че руските военно-космически сили нанасят удари по цивилни обекти и мирни жители в Сирия, съобщи ТАСС.

В коментар на официалния си сайт министерството изтъкна, че разглежда антируската кампания на Анкара като очевидна реакция в отговор на разобличенията от страна на Москва, че Турция е замесена в незаконни действия в северните райони на Сирия, включително контрабанда на петрол от контролирани от "Ислямска държава" находища, както и оказване на съдействие на екстремистки и терористични групировки".

Руското министерство подчерта, че "популистките маневри" няма да успеят да отвлекат вниманието на световната общественост от деструктивната роля на Турция в Сирия.

В неделя турският премиер Ахмет Давутоглу заяви в телевизионно обръщение към нацията, че с идването на руските сили в Сирия значително е нараснал броят на цивилните жертви. Давутоглу каза, че през последните седмици броят им е надхвърлил 600 души и с всеки ден расте.

"Не само ние говорим за това. Съобщават го и международните правозащитни организации. Искаме целият свят да знае, че 150 от тези жертви са деца", заяви Давутоглу.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?