Москва отмени стратегически преговори с Вашингтон

Москва отмени стратегически преговори с Вашингтон

Русия отмени планирани за този месец стратегически преговори със САЩ, след като американската делегация се оттегли в последния момент от среща за киберсигурността, съобщи руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов, цитиран от Франс прес. Агенцията се позовава на изявление на Антонов пред ТАСС.

Посланикът казва, че оттеглянето на американската делегация от тези преговори, които трябваше да се проведат в Женева в края на миналия месец, е враждебно решение, което според него оставя впечатление, че е предварително планирано и допълнително влошава двустранните отношения.

Като следствие от това Русия смята, че не може да участва в срещата във Виена, планирана за 6 и 7 март с цел да се обсъдят трудностите пред руско-американските отношения и други стратегически въпроси.

Решението беше взето ден след речта на руския президент Владимир Путин пред парламента, в която той похвали новите непобедими според него руски оръжия и призова Запада да се вслуша в Русия, отбелязва Франс прес. След тази категорична реч, произнесена две седмици преди насрочените за 18 март президентски избори в Русия, които се очаква да бъдат спечелени от Путин, Вашингтон отново обвини Москва, че не изпълнява международните си задължения.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят