Москва: В графика на Путин няма посещение в България

Владимир Путин

В графика на руския президент Путин няма посещение в България, съобщи прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от РИА "Новости", по повод изявлението на премиера Бойко Борисов по-рано в четвъртък, че Путин ще бъде в София на 9 ноември за подписването на "Южен поток".

Към момента в графика на задграничните визити на Владимир Путин няма утвърдено посещение в България, но това не означава, че контактите по дипломатически канали няма да продължат", казва Песков.

Помолени да уточнят има ли потвърдена дата за посещение на Путин в България, от пресслужбата на Министерския съвет заявиха пред Mediapool, че няма да коментират. Освен това препоръчаха да се прочете цялото изявление на Песков, в което се казва, че контактите по дипломатически път ще продължат.

По-рано Бойко Борисов заяви, че Путин ще бъде в София на 9 ноември, като се закани, че визитата му ще бъде неприятна, ако е знаел за съдебния иск за 1 млрд.евро на "Атомстройекспорт" срещу НЕК. "Абсолютно вероломно ни изненадаха с този иск!", възмути се Борисов, като нарочно използва същата дума, която СССР използва за нападението на хитлеристка Германия на 22 юни 1941 г.

Споделяне
Още по темата
Още от Свят

Как оценявате кризисните икономически мерки на правителството?