Москва: В графика на Путин няма посещение в България

Владимир Путин

В графика на руския президент Путин няма посещение в България, съобщи прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от РИА "Новости", по повод изявлението на премиера Бойко Борисов по-рано в четвъртък, че Путин ще бъде в София на 9 ноември за подписването на "Южен поток".

Към момента в графика на задграничните визити на Владимир Путин няма утвърдено посещение в България, но това не означава, че контактите по дипломатически канали няма да продължат", казва Песков.

Помолени да уточнят има ли потвърдена дата за посещение на Путин в България, от пресслужбата на Министерския съвет заявиха пред Mediapool, че няма да коментират. Освен това препоръчаха да се прочете цялото изявление на Песков, в което се казва, че контактите по дипломатически път ще продължат.

По-рано Бойко Борисов заяви, че Путин ще бъде в София на 9 ноември, като се закани, че визитата му ще бъде неприятна, ако е знаел за съдебния иск за 1 млрд.евро на "Атомстройекспорт" срещу НЕК. "Абсолютно вероломно ни изненадаха с този иск!", възмути се Борисов, като нарочно използва същата дума, която СССР използва за нападението на хитлеристка Германия на 22 юни 1941 г.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят