МОСВ предупреди за интензивни валежи в Родопите

Интензивни валежи се очакват в Рило-Родопската област, съобщават от екоминистерството. Очаква се повишение на нивата на реките, предупреждението се отнася за Марица, Арда, Места, Струма и техни притоци. Червен код за проливни дъждове с грамотевици е обявен в Гърция, в близост до границата с България. Заради обилните дъждове в цялата страна съществува риск да се повишат нивата на реките, предаде БНР.

На приземните етажи хората слагат чували с пясък, за да не се наводнят. Пътна полиция приканва гражданите да пътуват, само при крайна необходимост.
Циклонът, който предизвика наводненията в Италия, се намира днес над Гърция. Силни валежи и бури заливат цялата страна. След предупреждения от Гражданска защита, всички общински служби са в повишена готовност да реагират на последствията от атмосферните явления.

Полицията предупреди да се избягва пресичане на реки, да не се приближават хората на опасно разстояние до морето. Очаква се засилване на вятъра и морски бури.
Пътна полиция отправи специално предупреждение към шофьорите на товарни автомобили и особенно тези, които пътуват без товар, с препоръка да избягват движение при силен вятър и да изчакват, докато бурята премине.

Споделяне

Още от България