МОСВ работи в авариен режим под земята заради заразена с коронавирус хигиенистка

МОСВ работи в авариен режим под земята заради заразена с коронавирус хигиенистка

Министерството на околната среда и водите премина в авариен режим на работа заради случай на заразена с коронавирус хигиенистка.

Заради това част от сградата е била изолирана и част от персонала работи от вкъщи, а другите, които трябва да са на място, са изнесени в авариен офис под земята, който има собствен вход и всичко необходимо. Това съобщи екоминистърът Емил Димитров-Ревизоро във вторник пред Нова телевизия. Жената не е имала много контакти с работещи в сградата, но въпреки това се е наложило да се предприемат мерки за сигурност, за да се направи дезинфекция.

Хигиенистката е била две седмици в отпуска. В четвъртък е дошла на работа, като е имала контакт само с другите хигиенистки, както и с портиера на министерството. Димитров обясни, че министерството има термокамери на входа, но болната жена не е била засечена от тях, тъй като не е имала температура.

През уикенда здравословното ѝ състояние се е влошило, което е наложило приемането ѝ в болница, където е установено, че е заразена с коронавирус.

Екоминистърът уточни, че между 30 и 50 души са работили през двата дни, в които хигиенистката е чистела сградата. Те са изследвани с PCR тест в Александровска болница и се очакват резултатите им.

Самият министър обяви, че се тества всяка седмица.

Аварийната зала под земята е за около 100 души, но в момента в нея работят 20.

Споделяне

Още от Коронавирус