Главният секретар на МВР:

Мотивите за убийството на 7-годишната Александра са битови

Вече е повдигнато обвинение на Атанаска Георгиева

Снимка: БГНЕС

Мотивите за жестокото убийство на 7-годишната Александра от Поморие са битови, заяви в събота главният секретар на МВР Светлозар Лазаров без да уточнява подробности.

Вече е повдигнато обвинение на Атанаска Георгиева, съседка на семейството на удушеното дете, която късно в събота е направила пълни самопризнания. Дали тя е виновна или не, ще реши съдът, каза Лазаров.

"Моето мнение като служител на МВР е, че се касае за опит за отвличане вниманието на колегите и опит за насочване в конкретна посока - да се работи за отвличане, което да даде възможност на лицето да скрие трупа на детето", коментира още Лазаров.

Попитан с какво се е занимавала арестуваната за убийството жена, той демонстрира обичайния си лаконичен стил: "Няма да бъде цензурно, ако ви кажа какво е правила последните дни, преди убийството на детето".

"Семейството съдействаха дотолкова, доколкото имат информация. За съжаление, още вечерта детенцето е било убито... В 9.30 часа сутринта Атанаска Георгиева е изведена оперативно от жилището си. В 10.00 часа е щурмуван т.нар. хотел. Няма как атаката по отношение на хотела да е довела до убийството на детето. Още повече, че детенцето още предната вечер е било мъртво. Недопустимо е на гърба на житейски драми да се трупат политически дивиденти", каза още професионалният ръководител на МВР.

7-годишната Александра изчезна в четвъртък, като майка ѝ бе подала сигнал в полицията в Поморие, че е изчезнала около 19.00 часа същия ден. Първончално от МВР не даваха никаква информация, като нямаше потвърждение и, че детето е отвлчено. 24 часа по-късно трупът на момиченцето бе намерен в жилището на Атанаска Георгиева.

Бащата на детето Веселин Тодоров-Германеца е роден в Поморие. Бизнесът му е свързан с покупко-продажба на имоти край морето. Бил е собственик и на заложна къща. През 2010 г. той е арестуван заедно със свои приближени, сред които и големият му син Методи, заради лихварство, припомня сайтът flagman.bg.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?