Мозер, Софиянски и Каракачанов се явяват на изборите като "Български народен съюз"

Предизборната коалиция БЗНС-НС, ВМРО и ССД ще се нарича "Български народен съюз", съобщи в сряда лидерът на ССД Стефан Софиянски. Според председателя на ВМРО Красимир Каракачанов, името на коалицията обединява традиционните ценности и демократичната история на България през последните 11 години.

Каракачанов допълни, че са избирали между девет имена, но се спрели на това, защото в него има и традиция, и послание за патриотизъм. Според Стефан Софиянски изборът на име и предизборен щаб не трябва да се приема от коалицията ОДС като отказ от преговори. Той допълни, че все още чакат Михайлова, Праматарски, Дилов-син и новите им коалиционните партньори Яне Янев и Георги Пинчев да определят място и дата на среща.

От ОДС обаче днес дойде заканата, че избраното от Мозер, Софиянски и Каракачанов име ще бъде атакувано в Централната избирателна комисия. Най-новият член на ОДС - Яне Янев обяви, че абревиатурата БНС буквално преповтаряла, с липсата на една буква, името на неговата организация. Ще предприемем необходимите правни действия в ЦИК, закани се Янев.

Въпреки че най-известната и най-масовата земеделска организация е БЗНС-НС на Анастасия Мозер, Георги Пинчев държи регистрацията на сакралните четири букви за земеделците.

Председател на предизборния щаб на коалицията БНС ще е вътрешнополитическият секретар на ССД Диляна Грозданова. Щабът е от шестима души - по двама от всяка формация. Предизборната програма на коалицията ще е готова до края на март.

До края на март коалицията ще представи и водачите на листите, обявиха още лидерите в сряда. Софиянски коментира, че миналата седмица структурите са започнали съвместна работа в цялата страна, като до 20 март са поставени две основни задачи - да се мобилизира представителството на трите формации в местната власт и да се извлекат приоритетите от всички райони, които трябва да бъдат решавани на държавно ниво.

Лидерите на трите партии Анастасия Мозер, Красимир Каракачанов и Стефан Софиянски определиха предстоящата предизборна кампания, която ще водят, като позитивна, толерантна, кампания "за", а не "против".

Още от България

Как оценявате присъдите по делото "Иванчева"?