"Може да ме наричате чичо Бойко"

Бойко Борисов с Красен Кралев и млади спортисти, сн. БГНЕС

"Вие сте пример за младото поколение. Чест е за нас, че ви има. Може да ме наричате чичо Бойко". Така премиерът Бойко Борисов се обърна към млади спортисти и техните треньори, които му гостуваха в сградата на Министерския съвет в София.

Визитата бе след Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес

Нашите спортисти взеха 10 медала, припомни министърът на спорта Красен Кралев.

Борисов заяви, че те трябва да са пример за младото поколение и благодари на техните треньори.

"Като има някой по-буен и агресивен, да отиде в залата по борба, по щанги, да види, че не е лесно. Чест е за нас, че ви има", коментира Борисов и се пошегува, че младите спортисти могат да го наричат "чичо Бойко".

Премиерът изрази надежда България да спечели и домакинство на Младежка зимна олимпиада.

Олимпийската шампионка в тройния скок Александра Начева благодари на министър-председателя от името на медалистите за подкрепата, която оказва на спорта и младите хора в България.

В края на срещата министри, треньори и млади спортни надежди се снимаха за спомен, а Борисов коментира, че: "Тука има доста скарани с физическото!"

В Буенос Айрес освен Александра Начева шампиони станаха двойката акробати Мариела Костадинова и Панайот Димитров (индивидуално и отборно), стрелецът Кирил Киров (смесена двойка) и бадминтонистката Мария Делчева (отборно). Вицешампиони са щангистът Христо Христов, състезателят на хвърляне чук Валентин Андреев и тенисистът Адриан Андреев на двойки. Бронзови медали спечелиха Галя Шатова (вдигане на тежести) и Едмонд Назарян (борба). 

Споделяне

Още от България