МРРБ сигнализира прокуратурата за скъпия ремонт на ведомството

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) е внесло сигнал до Софийска градска прокуратура да бъде извършена проверка на разходите за строежа на новия административен корпус и реконструкция на сградата на министерството, съобщиха в сряда от пресцентъра на ведомството.

По-рано този месец новият строителен министър Росен Плевнелиев каза, че предишното ръководство на МРРБ е сключило договор с “Главболгарстрой” за ремонт на ведомствената сграда и строителство на нов корпус на стойност 42 млн. лв. Това прави 1880 евро/кв. м.  

Сигналът е подаден във връзка с направена проверка и констатации на работна група към Инспектората на МРРБ.

Софийска градска прокуратура може да разпореди проверка за установяване наличието и характера на извършените нарушения и подвеждане под отговорност на виновните лица, посочват от МРРБ.

Съставената със заповед на министър Плевнелиев работна група е извършила проверка по законосъобразност на избора на изпълнител за дейността, сключените договори, съответствие на извършените строително-монтажни работи с изготвения проект и направените промени по време на строителството и на оправдателните документи, приемане, актуване и разплащане на извършените строително-монтажни работи.

Споделяне

Още от България