Мтел дал 490 хил. лв. за благотворителност през 2013 г.

Дарения за близо 490 хил. лв. е дарила компанията Мтел и нейни служители през 2013 г., съобщиха от телекома в понеделник. От сумата 45 хил. лв. са дарения на работещите в компанията, отделени през дарителство по ведомост и събрани по време на традиционните благотворителни базари, организирани от телекома.

И през 2013 година социално отговорната политика на Мтел се фокусира върху каузата приемна грижа. Чрез проекта „Приеми дете. Създай бъдеще” телекомът осигури еднократна финансова помощ на над 200 деца, настанени в приемни семейства, с която бяха покрити основните им нужди при настаняването в новия дом. В рамките на проекта бяха организирани и различни инициативи за популяризиране на каузата. Общата стойност на дарението възлиза на над 120 000 лева.

За пета поредна година Мтел подпомогна реализацията на малки, но стойностни проекти в областта на екологията. Чрез ежегодната дарителска програма Мтел еко грант пет еко проекта получиха финансиране на обща стойност 50 000 лева. Те са насочени към опазването на вековни дървета и гори, насърчаването на практиките на биологично земеделие и поддържането и възстановяването на местообитанията на застрашени видове.

Над 95 хил. лв. от общата сума за дарения са насочени безвъзмездно за възпитаниците от Дома за деца и младежи с увреждания в Мездра, за осиновено от Мтел семейство от SOS Детски селища в Трявна, за обучение на кучета-водачи за незрящи от фондация "Очи на четири лапи” и за проекта "Ти не си сам” на фондация "Априлци”.

Споделяне

Още от Бизнес

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?