Мтел финансира поредните пет екопроекти

За поредна година “Мобилтел“ финансира с 50 хил. лв. пет неправителствени организации, за да реализират зелените си идеи. Договорите за това бяха подписани в петък и екопроектите бяха избрани между 30 предложения в областта на възстановяването на популации и местообитания, насърчаване на биоземеделието и опазване на вековни дървета и гори.

 

Предпочетени са проектите “Виж повече ЗА прилепите на Българска фондация “Биоразнообразие“, “Вековните дървета във вековния град 2.0” на Фондация “Екообщност“, “Пернати помощници в полето“ на Спасителен център “Зелени Балкани“- Стара Загора, продължение на идеята “С деца в биоградината II” на Сдружение за устойчиви екологични решения “Агролинк, а Българското дружество за защита на птиците ще помогне за опазване популацията на морския орел;

 

Победителите са избрани според качеството, заложения бюджет и очакваните резултати. Традиционно това направи комисия, включваща общественици, представители на неправителствени организации и медии. За втора поредна година в журито се включи Малина Крумова, зам.-министър на околната среда и водите.

 

“Мтел еко грант“ се осъществява с професионалното съдействие на фондация “Помощ за благотворителността в България”, припомня телекомът.

Споделяне

Още от България