МТел комбинира фиксирана и мобилна връзка с френска технология

Българският оператор Мобилтел ще използва технологични решения на френската компания НетСентрекс за обмен на глас, видео и данни, както и на услуги от трето поколение. Това съобщиха във вторник от НетСентрекс, чиито решения Ен Джи Ен са избрали от МТел, за да предлагат телефонните Ай Пи услуги за корпоративните си клиенти, предаде агенция Еуропапрес, цитирана от БТА.

МТел е първият мобилен оператор в Европа, който въвежда истинско решение за телефонни услуги Ай Пи, съчетаващо фиксирана и мобилна връзка, отбеляза Оливие Ерсан, президент и финансов съветник на НетСентрекс.

Българската компания се възползва от неотдавнашната либерализация на телекомуникационния пазар в страната и от модерната функцоиналност на решенията на НетСентрекс, за да създаде уникална услуга. Комбинирайки мобилността с услугите Ай Пи, Мобилтел стана доставчик на наистина глобални услуги, коментира Борис Дезие, генерален директор на НетСентрекс за централна и източна Европа.

Основаната през 1994 г. компания МТел наскоро получи от Комисията за регулиране на съобщенията лиценз за предоставяне и на фиксирани телефонни услуги. Отделно операторът е заявил интерес към UMTS-лиценз, чиито търгове ще се състоят през март-април и явно от сега мисли за комбинация на трите вида услуги.

Споделяне

Още от Бизнес