Мтел подобри покритието си на националния стадион

Националният стадион "Васил Левски" в София

Преди мача на българския шампион "Лудогорец" с английския гранд "Ливърпул" от "Мобилтел" са подсилили мрежата си над Националния стадион "Васил Левски" в София и така в момента техният капацитет е най-голям в сравнение с конкурентните телекоми, съобщиха от оператора.

Компанията е внедрила система за увеличаване на трафика на територията на спортното съоръжение и първите тестове на възможностите ѝ ще направят спортните журналисти, отразяващи мача, публикувайки коментари и снимки във Фейсбук и Туитър, ползвайки хаштага на Шампионската лига #UCL.

По данни на Мтел по време на интересни футболни сблъсъци, когато трибуните са пълни, трафикът при телефонните обаждания се увеличава седем пъти. Също с толкова нараства и потреблението на мобилен интернет. Най-интензивни са моментите преди началото на срещата, по време на почивката, както и след края на мача, сочи статистиката.

С все по-масовото навлизане на смартфоните през последните години зрителите по трибуните ползват мобилните си устройства не само за разговор, но и за да проверяват в интернет резултати от други спортни срещи, които са по същото време, за да обсъждат събитието на стадиона с приятели в социалните мрежи, както и за да качват снимки. Често това е невъзможно, тъй като мрежите на телекомите се претоварват заради големия брой струпани на едно място хора, които ползват мобилните си телефони.

С новата система на националния стадион, от Мтел очакват тези проблеми да са минимални. Освен това подобреното покритие ще от полза и при концерти и други събития, при които стадионът се изпълва с хора.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?