Мтел прибави нови продукти на "Епъл" в портфолиото си

Продуктовият мениджър на Мтел Александър Колев представя възможностите на таблетите

Най-големият български мобилен оператор разшири партньорството си с "Епъл" (Apple)  и заедно с пускането в продажба от петък на новия флагман на американската корпорация  iPhone X стана и първият телеком в страната, който предлага на клиентите си 4G таблетите iPad 9.7 и iPad Pro (2017)

Както смартфона, така и таблетите, ще се предлагат с планове на оператора, но също така и свободно, като телефоните няма да са кодирани, каквато е практиката на Мтел.

Таблетите първоначално те ще са налични в 32 магазина на Мтел, но ще могат да се поръчват и онлайн магазина на оператора

Моделът с най-популярния размер в света - 9.7-инчовият iPad е наличен в България с 32 и 128GB памет и избор от три цвята – сребърен, златен и астро сиво. 10.5-инчовият и 12.9-инчовият модел на iPad Pro се предлагат с 64, 256 и 512GB памет. iPad Pro 10.5 е наличен в сребърен, златен, розово злато и сив цвят, а iPad Pro 12.9 в сребърен, златен и астро сиво.

От компанията акцентираха върху използвания в таблетите нов Retina дисплей, който е по-ярък, изобразява повече цветове и намалява отблясъците върху екрана. Той e снабден с 64-битовия A9 чип, осигуряващ продуктивност, която прави всяко приложение бързо и отзивчиво. Така може да се разглеждат приложения, да се играят тежки игри и дори да се ползват няколко приложения едновременно. Гарантираният живот на батерията при всички тези действия е десет часа.

Двата по-големи модела таблети са по-мощни от повечето мобилни компютри. Техните дисплеи освен високата резолюция имат и технологията ProMotion, която позволява по-висока честота на обновяване - 120Hz, което ще се оцени най-вече при гледане на филми и гейминг.

И трите таблета поддържат новата операционна система на Apple iOS 11, която беше пусната тази есен и представя редица подобрения, включително по-плавната работа с няколко приложения едновременно, приложението Files, по-добрата интеграция на използването на молива за рисуване върху дисплея и директно запаметяване на творбата  и други.

В петък Мтел започна и продажбите на iPhone X, като моделът се предлага в две версии с 64 и 256GB памет. Цените му започват от 79,99 лева на месец или от 1659,99 лева в брой с другодишен план Мтел без граници 3XL Екстра Нет+. Първоначално iPhone X ще се предлага в ограничени количества и ще бъде пуснат в търговската мрежа поетапно спрямо доставките на производителя.

Споделяне

Още от Бизнес

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?