"МТГ Делфин": Не носим вина, че сме единствени в България, които строим специализирани кораби

"МТГ Делфин": Не носим вина, че сме единствени в България, които строим специализирани кораби

"Корабостроителен и кораборемонтен завод "МТГ Делфин" засега е единственият български завод, който строи специализирани кораби! Факт за който ККЗ "МТГ-Делфин" не носи вина!".

Това се посочва в позиция на компанията МТГ "Делфин" по повод публикацията на Меdiapool "МО скоростно подготвя покупка на кораб за над 700 млн. лева".Публикацията е посветена на проекта на МО за придобиване на многофункционален модулен патрулен кораб, като според информирани източници с най-големи шансове за част от поръчката е фирмата "МТГ Делфин".

В правото на отговор, подписано от изпълнителния директор на компанията Светлин Стоянов се казва: "Ръководството на ККЗ "МТГ Делфин" не приема името на компанията, градено в продължение на 25 години да бъде свързвано по такъв спекулативен начин с една от най-важните проекти на ВМС, начин който компрометира завод, голям български данъкоплатец и работодател".

"Ръководството на "МТГ Делфин" винаги е смятало, че възможностите на българската индустрия за подкрепа на модернизацията на въоръжените сили могат да бъдат оползотворени възможно най-пълно от Министерството на отбраната по разумен и прозрачен начин", посочват още от компанията.

Един от възможните варианти за реализирането на поръчката е "черупката" на кораба да бъде произведена в България, а останалото оборудване и въоръжение да бъдат закупени отделно.

"Без да играе ролята на адвокат на Министерството на отбраната Ръководството на ККЗ "МТГ Делфин" се чувства длъжно да подчертае, че не е коректно да се спекулира с цената на проекта при необявен все още търг. На нас също така не ни е известно МО да планира придобиването на "черупки", посочват още от компанията.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?