„Муудис” даде рейтинг на „Райфайзенбанк България”, равен с държавния

Рейтинговата агенция „Муудис” (Moody's Investors Service) присъди на „Райфайзенбанк (България) дългосрочен и краткосрочен рейтинг за депозити в чуждестранна валута Baa3/Prime-3, както и D+ рейтинг за финансова стабилност на банката (BFSR), съобщиха от банката в четвъртък.

Рейтингът за финансовата стабилност на банката (BFSR) съответства на кредитна оценка Ba1. В същото време Moody’s присъди на „Райфайзенбанк – България” и глобален рейтинг за депозити в местна валута Baa1/P-2.

Рейтингите Baa3/P3 за депозити в чуждестранна валута, присъдени на „Райфайзенбанк” са с положителна перспектива и са равни на рейтинга на България за депозити в чуждестранна валута. В същото време рейтингът D+ за финансовата стабилност на банката (BFSR) и глобалният рейтинг за депозити в местна валута Baa1/P2 са със стабилна перспектива.

Рейтингът за финансова стабилност на банката (BFSR) се подкрепя от добрата  позиция на „Райфайзенбанк – България” на местния пазар (най-вече в корпоративното банкиране и разширяващото се присъствие в сегмент банкиране на дребно), както и от стабилните финансови показатели, се казва в съобщението.

От банката напомнят, че в края на 2006 г. тя заема четвърто място по големина в страната с активи за 3,91 млрд. лева и пазарен дял от 9,3%.

Споделяне

Още от Бизнес