Музеи и галерии могат да кандидатстват с проекти как да станат по-привлекателни за децата

Музеи и галерии могат да кандидатстват с проекти как да станат по-привлекателни за децата

Музеите, галериите и културните организации от цялата страна могат да кандидатстват с проекти за това как да станат по-привлекателно място за децата и техните семейства.  За трета поредна година, Фондация “Америка за България” обявява началото на кампанията за наградата #ВМУЗЕЯСМЕ 2018. Крайният срок за кандидатстване е 30 април 2018.

Наградата се връчва в три категории: “Най-добра работа с деца“, “Най-добра работа със семейства“ и “Най-добро партньорство“. Във всяка от категориите наградата е само една и е в размер на 5 000 лв. Организаторите си запазват правото да не връчат награда, в случай че в съответната категория няма достатъчно добри кандидатури.

Право на участие имат само юридически лица: държавни, общински, ведомствени и частни музеи, галерии, зоопаркове, ботанически градини и други културни организации, както и организации с нестопанска цел. Наградата се дава за съществуващи проекти и програми, които вече работят, а не за нови идеи.

Повече за критериите, категориите, в които се връчва наградата и условията можете да намерите тук.

Кандидатстването става чрез изтегляне и попълване на формуляр за участие от тук. Попълнения формуляр, изпращайте на [email protected]

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 8 юни в археологическия резерват “Абритус“ в Разград.  

Журито, което ще оценява проектите, е в състав: Любен Панов, директор “Български център за нестопанско право“ и един от създателите на наръчника “Набиране на средства от музеите в България“, Ивелина Кючукова, археолог, инициатор и ръководител на “Салон на музеите“ - едно от най-големите събития с музейни сбирки на столични и регионални музеи, Евелина Павлова, радио и телевизионен журналист, създател на първото интернет радио посветено на децата-Radio Family и Иван-Александтр Кютев, един от представителите на новата вълна български артисти, които прекрачват границите на установените разбирания за “изкуство“ и пренесят творчеството от музеите, залите и галериите в градски пространства.


Наградата #ВМУЗЕЯСМЕ е създадена с цел развитието на публика, организиране на детски и семейни програми за достъп, както и създаване на партньорства. Целта на каузата в дългосрочен план е музеите, галериите и културните организации да станат гостоприемно място за деца, семейства и ученици и да се отворят повече към обществото.  

Споделяне

Още от Общество