МВФ се надява консултациите с Гърция да се ускорят и задълбочат

Международният валутен фонд се надява консултациите с Гърция по въпроса за антикризисната подкрепа да се ускорят и задълбочат, заяви управляващият директор на фонда Кристин Лагард във Вашингтон след среща с гръцкия финансов министър Янис Варуфакис. По думите ѝ срещата е била продуктивна.

Лагард подчерта, че целта на МВФ не се е променила и работата е насочена към "възстановяване на стабилността, гарантиране на изход от кризата, да се гарантира, че Гърция ще може да стане суверенна от гледна точка на финансирането и икономическото си развитие".

В събота в Париж започна среща на Брюкселската група по проблемите на гръцките дългове. В състава на групата за преговори влизат представители на гръцкото правителство, Европейската комисия, Европейската централна банка, Европейския стабилизационен механизъм и Международният валутен фонд.

Преговорите в Париж предхождат заседанието на Еврогрупата, което ще се състои в Рига на 24 април. Основната задача на участниците в преговорите е "сверяване на часовниците" преди срещата на министрите в латвийската столица. Преговорите на Брюкселската група имат технически характер и не се очакват важни решения.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?