МВнР поиска да не се огласява как се изтеглят българите от Афганистан

Сн. ЕПА/БГНЕС

МВнР не е преставало през последните дни да работи активно за изтеглянето на българските граждани от Афганистан, като тяхната евакуация е наш непосредствен приоритет, посочват в съобщение от пресцентъра на външното ни министерство.

В условията на непрекъснато променяща се, сложна и несигурна обстановка МВнР информира своевременно българското общество за хода на евакуацията, при строго съблюдаване на сигурността на засегнатите граждани.

Тъй като процесът на евакуация не е приключил, МВнР се обръща с призив към представителите на медиите, както и към гражданите, да се въздържат от огласяването на подробности около обстоятелствата по изтеглянето на българските граждани от Афганистан, които биха могли да застрашат сигурността както на вече изведените ни сънародници, така и на тези, които предстои да бъдат евакуирани, и на партньорите, които ни оказват съдействие.

От външното ни министерство припомнят, че към този момент извън Кабул са изведени 14 български граждани, а четирима са на сигурно място и им предстои евакуация в следващите часове.

МВнР е в постоянен контакт със сънародниците ни и оказва съдействие за тяхното изтегляне от страната и за по-нататъшното им придвижване до България.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?