МВР арестува телефонен измамник, заработил над 53 хил. лв. за десет дни

МВР арестува телефонен измамник, заработил над 53 хил. лв. за десет дни

Бургаската полиция е задържала 57-годишен телефонен измамник, който в седем удара изкарал над 53 хиляди лева за десет дни, съобщиха от МВР. Арестуван е и негов помощник в една от най-доходоносните му акции.

П.К. бил задържан от служители на районното управление в Камено, след като на 28 март т.г. негова жертва се оказа 78-годишна жена от с. Равнец по класическата схема за "оказване на съдействие на полицията за залавяне на телефонни измамници". Тя събрала и му дала 10 500 лв., част от които по-късно след задържането му били намерени в автомобила и в дома му.

В хода на разследването било установено, че само за последните десет дни мъжът е извършил още шест аналогични престъпления. На 19 март взел от 76- годишен бургазлия от к-с "Славейков” 2750 лв. Ден по-късно 55-годишна жена от същия квартал му дал 3000 лв. На 24 март на измамата се хваща 80-годишен бургазлия, който му предава 1960 лв., а три дни по-късно П.К. добавя към "печалбата“ си още 3000 лева, след като е измамил 70-годишна местна жителка.

Най-големият удар е измамата на 78-годишна жена от Българово, в която е участвал и 64-годишния М.А. от Стара Загора. Жената на три транша предоставя сумата от общо 40 842 лв.

За извършените деяния П.К. е направил пълни самопризнания. Събраните до момента материали са докладвани в Районната прокуратура в Бургас, на П.К. е наложена мярка "домашен арест”, а на М.А. – "парична гаранция”.

Работата по цялостно документиране на престъпната им дейност продължава от служители на бургаската полиция.

От МВР припомнят, че преди месец бе задържан 60 годишния Н.К. от Свети влас, който от осъществени седем подобни телефонни измами бе събрал близо 59 973 лв. и златни накити от 65-годишна жена и 81 годишен мъж. Отново преди месец бе задържан и криминално проявеният и осъждан Г.Д. (58 г.) от Бургас, който измами 83-годишна жена със сумата от 8 500 лв.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?