МВР: Депутатът Алеко Кюркчиев е нарушил Закона за движение по пътищата

Акт за нарушения по Закона за движение по пътищата е връчен на депутата от НДСВ Алеко Кюркчиев, съобщи МВР. Приключила е служебната проверка в РПУ-Елин Пелин, която трябваше да установи всички детайли по скандала между депутата и служители на полицията в събота.

Проверката категорично е потвърдила първоначалната информация, подадена от пресцентъра на МВР на 24 август. Действията на полицейските служители са правомерни, се казва в съобщение на вътрешното министерство.

На 23 август вечерта полицейски патрул е спрял за проверка джип ГАЗ-69, пътуващ между селата Доганово и Огняново, край Елин Пелин. Автомобилът бил управляван от депутата Алеко Кюркчиев. Той отказал извършването на рутинни проверки като се позовал на депутатския си имунитет. Полицаите са съпроводили колата до сградата на РПУ - Елин Пелин.

Според първоначалните информации за скандала депутатът е ударил шамар на полицай от РПУ-то. Преди това той бил спрян от полицаите, защото автомобилът му лъкатушел по пътя и създавал опасност за движението. Кюркчиев отрече да е удрял полицай и твърдеше, че е станал жертва на произвол - униформените му взели документите и той бил принуден да ги гони с джипа си до РПУ-то. Кюркчиев обяви, че не е употребявал алкохол, защото е диабетик. Депутатът си тръгнал от РПУ-то едва след като бил извикан негов приятел, за да шофира вместо него автомобила му, писаха медиите.

Пред БНР Кюркчиев коментира днешното съобщение от полицията с думите: "България все пак е парламентарна република и се управлява от парламента, колкото и това да не се харесва на някого. Ако някой е чул, аз лично не съм чул някога полицията да е била виновна."

Депутатът, който продължава да твърди, че не е виновен, допусна, че среди от НДСВ са скалъпили скандала с полицаите от РДВР Елин Пелин, за да го злепоставят в кампанията му за кандидат-кмет на София.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?