МВР е издало предупредителни протоколи на заподозрени за дестабилизацията на банките

МВР е издало предупредителни протоколи на заподозрени за дестабилизацията на банките

Има хора, които са предупредени с протоколи, за опити за подкопаване на стабилността на банките у нас.

Това съобщи вътрешният министър Цветлин Йовчев, който присъства на празника за 135-ата годишнина от създаването на МВР, съобщи БНР. Той уточни, че разследването по случая продължава съвместно в МВР и ДАНС без да даде повече подробности по случая.

"Мисля, че този процес върви. Тази седмица има доста хора, които са предупредени с протоколи. Дали от тях ще има задържани, ще видим тепърва. Те са предупредени, че това, което извършват, е престъпление - фейсбук публикации, есемеси, имейли, които се разпространяват", лаконично добави МВР шефът.

Министърът на вътрешните работи обаче отказа да коментира подадения от него сигнал в прокуратурата срещу Цветан Цветанов.

"Аз мисля, че всичко е ясно. Не може да се оронва достойнството на служителите и престижа на МВР по безобразен начин. Не желая, няма да коментирам на празника на МВР този случай", заяви единствено Йовчев.

Както е известно, той подаде сигнал в прокуратурата срещу Цветанов по повод думите на предшественика му, че МВР е фалшифицирало данните от справката за срещите между Цветанов и депутата от ДПС Делян Пеевски.

Споделяне

Още от България

Колко дълъг ще е животът на новото Народно събрание?