МВР хвана беглец от карантина по снимките му във фейсбук

МВР хвана беглец от карантина по снимките му във фейсбук

Младеж от Варна е нарушил карантината си и без притеснения качвал във фейсбук снимки, че не си е у дома. Той е арестуван за 72 часа. Това е първият задържан във Варна. Досега прокуратурата е съобщавала за други двама арестувани – икономистът Владимир Каролев, който бе задържан в Разлог и мъж, който бе освободен срещу 10 хил. лв. гаранция.

21-годишният Золфи В. заминал на 13 март за Великобритания, за да си търси работа, твърдят от прокуратурата. Не успял да намери и 10 дни по-късно се върнал у нас.

"На варненското летище попълнил предписание за поставянето му под карантина като пътник, който се завръща от рискова страна. Посочил, че ще пребивава по време на ограничението на адреса на своя приятел. Вместо домашна изолация 21-годишният обвиняем напуснал дома на приятеля си. Брат му започнал да го издирва, но след като не успял да го върне на посочения адрес, подал сигнал на тел. 112", пишат от държавното обвинение.

След обаждането на спешния телефон, младежът бил издирен от полицията.

"По време на отклоняването от карантинните мерки Золфи В. прикачвал снимки в профила си във фейсбук, които доказват, че не е на посочения в предписанието адрес", твърдят разследващите.

Той е задържан за 72 часа. След изтичането им прокуратурата ще го остави под домашен арест. На младежа са повдигнати обвинения по новата разпоредба от НК, която предвижда затвор до пет години и глоба до 50 хил. лв.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?