МВР и прокуратурата провеждат акция срещу изборната търговия и трафика на хора

МВР и прокуратурата провеждат акция срещу изборната търговия и трафика на хора

МВР и прокуратурата провеждат в петък акция срещу трафика на хора и купуването на гласове в цялата страна. Операцията бе анонсирана първо от премиера Бойко Борисов.

"От 6.00 часа тече операция на МВР и прокуратурата за арести за купуване на гласове. Над хиляда души трябва да се задържат. Ще гарантираме чисти избори", заяви Борисов.

По информация на агенция "Фокус" акцията се провежда на територията на областите Велико Търново, Кюстендил, Бургас, Варна, Разград, Пазарджик, Видин и Пловдив. В полицията в Хасково пък са били отведени седем души, а служител на местното дружество "Паркинги и гаражи" е обявен за издирване, съобщава Нова телевизия.

Специализана операция срещу купуването и продаването на гласове се провежда и в Пловдив и Пазарджик, допълва Дарик радио. От областните дирекции на МВР в двата града уточниха, че акцията е съвместно с ДАНС, под ръководството на прокуратурата и е на територията на цялата страна.

По линия на противодействието на трафика на хора пък в София вече са задържани около 30 заподозрени за трафик на хора, а в Пазарджик – около 60. Арестувани има и в Хасково и Видин, но засега разследващите не съобщават нищо официално. "Операцията е за установяването на нелегално пребиваващи чужденци, криминален контингент", уточни шефът на СДВР Младен Маринов.

Споделяне

Още от България