МВР има четири дни да каже "нещо" за поръчковите убийства

Бойко Борисов и Веселин Вучков

На този етап не може да се каже нищо за разкриването на поръчковите убийства, но скоро ще има нещо. Това коментира в сряда заместник-главният прокурор Борислав Сарафов пред БНР.

"Все още е рано да се говори за разкриване на последните убийства в страната", каза на свой ред главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Малко преди това се разбра, че премиерът Бойко Борисов е посетил МВР във вторник вечерта, за да получи информация от министерството за разследването на множеството показни разстрели напоследък. В неделя премиерът обеща убийствата да бъдат разкрити до седмица. МВР има още четири дни да направи нещо по въпроса.

Борисов е разговарял с вътрешния министър Веселин Вучков и главния секретар на МВР Светлозар Лазаров. Темите, които са били обсъждани, са свързани с разследването на покушението над строителния предприемач Митко Дамянов и съпругата му Наталия. Двамата бяха застреляни пред дома им в столичния квартал "Витоша".

Били са обсъдени още и убийствата на Димитър Стоянов-Лудия в Пловдив и на пресаташето на кмета на Пазарджик Татяна Стоянова. Засега единственото, което излиза от МВР, са благодарности.

"Използвам случая да благодаря и на премиера, и на господин Сарафов, и на главния прокурор за подкрепата, която получаваме в нашата работа. Институциите работят съвместно", каза главният секретар на МВР.

Споделяне

Още по темата

Още от България