МВР има данни къде се крият братя Галеви

МВР има данни къде се крият братя Галеви

МВР има информация за евентуалното местонахождение на т.нар. братя Галеви, които са в неизвестност от 2012 година. Това заяви началникът на сектор "Издирване" в националната полиция Ивайло Димитров пред Нова телевизия.

"Те са извън пределите на страната. Разполагаме с информация къде се намират може би. Всичко това е въпрос на проверки и на комуникация с партньорски служби. Когато стигнем до тях, те се задържат и свалят от издирване. Имаме информация, която се проверява. Не мога да кажа откога е тази информация, защото рискувам да разкрия информатора", допълни Димитров.

Дупнишките бизнесмени – Пламен Галев и Ангел Христов изчезнаха преди 6 години, след като бяха осъдени, съответно на 7 и 5 години затвор за организирана група за рекет. 

Междувременно мистериозна смърт застигна основният свидетел по делото срещу тях – таксиметровият шофьор Пламен Миланов.

През последните дни в социалните мрежи усилено се говори за новата практика за издирване на престъпници на МВР.

Полицията пусна във "Фейсбук"  издирвани лица с влязла в сила присъда. Някои от тях пуснаха телефони за връзка, а други се оказаха в затвора.

"Целим получаване на обратна информация относно тези лица, да ги приведем в известност - било чрез хора около тях, било чрез хора, които са имали взаимоотношения и даже самите те", коментира Ивайло Димитров.

Споделяне

Още от България