МВР имало напредък в "оперативната работа" по неразкритите убийства

МВР имало напредък в "оперативната работа" по неразкритите убийства

Убийствата на търновския бизнесмен Петър Христов и данъчния Иво Стаменов не са разкрити, но МВР има напредък по "отношение на оперативната работа". Това заяви вътрешният министър Младен Маринов пред депутатите от парламентарната вътрешна комисия.

Той отказа повече подробности с обяснението, че случаите били сложни и има прокурорски разследвания. Според него разследващите полагали всички усилия да разкрият извършителите и поръчителите на престъпленията.

Стаменов бе прострелян в София в края на 2017 г. и почина от раните си. Няколко дни по-късно финансовият министър Владислав Горанов определи покушението като "изстрел срещу държавата". Бе свикано извънредно заседание на правителството, за да се демонстрира, че в разследването са ангажирани всички сили.

Повече от година по-късно за съществени резултати не се съобщава. През пролетта на миналата година прокуратурата арестува четирима души за участие в престъпна група и обяви, че има данни, че те са следили убития данъчен. В крайна сметка им бяха повдигнати обвинения за рекет.


Бизнесменът Петър Христов бе прострелян няколко дни след Стаменов. След смъртта му стана ясно, че той е предоставил ключова информация по делото "Килърите", по което на доживотен затвор бе осъден друг търновски бизнесмен – Георги Вълев.

"Аз смятам, че бизнесът го убива Петър Христов. Властта и бизнесът, която има той, с която той разполага", заяви той след покушението в интервю пред БТВ от затвора.

Споделяне

Още от България