МВР към арестуван: Казвай веднага, щото ще те боли много

МВР към арестуван: Казвай веднага, щото ще те боли много

Два дни след промоцията на напълно безплатния химн на полицията, от който се разбира, че е "гордост да се служи в редовете на България и МВР“, ведомството разпространи видеоклип (за гледане се изисква flvplayer – може да се изтегли от тук), в който ясно се чува как служител на реда заплашва с насилие задържано лице. Поредната полицейска филмова продукция е от операция срещу наркоразпространители.

Картината е познатата. Маскирани полицаи с извадено оръжие, натръшкани на земята хора, белезници, иззети веществени доказателства - в случая наркотици и боеприпаси. В първата половина на филмчето на описания фон се чува реплика на някой от полицаите към един от арестуваните. "Кви са тия неща? Казвай веднага, казвай веднага, щото ше те боли много!", заявява с респектиращ тон пазителят на реда.

Малко, след като клипът бе публикуван в сайта на МВР, той бе цензуриран и се появи версия без заканите за причиняване на болка. Оригиналът обаче вече е в Интернет и може да се гледа. МВР вече има горчив опит с публикуването на клипове от арести.

При задържането на бившия военен министър Николай Цонев избухна огромен скандал, тъй като полицейският пресцентър пусна кадри, в които се вижда как той е поставен на колене от маскирани полицаи с насочено срещу него оръжие, а зам.-градският прокурор Роман Василев обявява, че е абсолютен престъпник. Последният отнесе леко наказание от Висшия съдебен съвет, а от МВР станаха малко по-предпазливи, когато показват акциите срещу "продажни братства, грабещи народните богатства" (както се пее в полицейския химн – бел.ред.).

При акцията, заснета от МВР, бяха арестувани общо 24 души, сред които 18 наркодилъри и техни клиенти. Сред тях са и четиримата организатори на групата за разпространение на дрога. Полицаите са претърсили жилищата на задържаните, които са ги ползвали за складове за съхраняване на стоката. Иззети са около 3 кг амфетамини, марихуана, кокаин и екстази. При обиските са иззети сим карти, 60 мобилни телефона, седем от които са ползвани за поръчки на наркотици, 15 000 лева, спечелени от продажбата на дрогата.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?