МВР награди Калина Крумова, защото накарала хората да бъдат по-добри

МВР награди Калина Крумова, защото накарала хората да бъдат по-добри

МВР е наградило бившия депутат от "Атака", изявяваща се напоследък и като водещ на сутрешния блок на Нова телевизия – Калина Крумова, става ясно от съобщение, публикувано в понеделник на ведомствения сайт.

 

Освен Крумова, отличени са още няколко журналисти и общественици заради приноса им към темата за безопасността на движението по пътищата.

 

Към всяка от връчените награди има кратка мотивировка, като тази за достойнствата на депутата-журналист Крумова определено е най-любопитна: "За активната позиция на гражданин, депутат и журналист, с която успя да накара хиляди хора да се замислят, че можем и трябва да бъдем по-добри".

 

"Тенденцията за намаляване на жертвите от пътни инциденти продължава и това е заслуга на всички нас – граждани с активна позиция и медии. Всички ние разбрахме, че заедно можем повече", коментира вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от сайта на МВР.

 

Сред останалите призьори се отличават кметът Йорданка Фандъкова "за бързите действия и своевременната кординация между Столична община и отделните структури и институции, които осигуряват безопасността на движението в столицата и за подобряване на инфраструктурата на града", и шефът на столичния инспекторат по образование Ваня Кастрева "за волята и усилията заедно да започнем да формираме у децата нова култура за поведение на пътя".

 

Сред наградените журналисти попадат целият новинарски екип на бТВ, редакцията на в. "Монитор", както и репортери от вестниците "24 часа" и "Труд" и от телевизиите БНТ и ТВ7.

 

Награден и конституционния съдия и бивш зам.-шеф на парламента от ГЕРБ Анастас Анастасов "за лична позиция и работа като депутат, допринесли за промяна в Закона за движение пътищата".

Споделяне

Още по темата

Още от България