МВР наистина охранявало Маджо

МВР наистина охранявало Маджо

Служители на Столичната полиция са охранявали босът на бившата СИК Младен Михалев – Маджо, когато се яви като свидетел по дело в Съдебната палата на 16 май. Тогава безпрецедентните мерки за сигурност се разпростряха и извън сградата на палатата и дори за кратко бе спряно движението на градския транспорт в съседните улици.

Това стана ясно във вторник на заседание на подкомисията към вътрешната комисия в парламента, която повика за разяснение по случая с извънредната охрана зам.-министъра на правосъдието, отговарящ и за съдебната полиция Димитър Бонгалов. 

Охраната на МВР е била заради сигнал, че се готви покушение срещу Маджо. Според разясненията на Бонгалов в Министерството на правосъдието се получило анонимно писмо, в което се предупреждавало за готвен атентат срещу известния бос. Атентатът щял да бъде извършен от човек в униформа на съдебната охрана.

Покрай небивалите мерки за сигурност пострада фоторепортерът от в. „Експрес” Емил Иванов, който бе малтретиран от униформени полицаи. Назначената от вътрешния министър Румен Петков проверка установи обаче, че побой над журналиста не е имало и че полицаите са действали в рамките на правомощията си.

Очаквайте подробности 

   

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?