МВР назначава 3000 души за борба с битовата престъпност

снимка БГНЕС

До края на годината МВР ще назначи нови 3000 служители в изпълнение на приетия наскоро план за борба за борба с битовата престъпност, съобщи вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова пред БНТ.

Тези служители ще се водят “сътрудници по охраната“, а набирането им ще става от средите на бившите полицаи и военни. В същото време Бъчварова предупреди, че тези 3000 души няма да достигнат за изпълнението на обещанието за осигуряване на поне един полицай във всяко село.

Вътрешният министър обясни, че там, където няма да има постоянно полицейско присъствие, ще се пращат патрули и ще се монтира видеонаблюдение. Ще се поставят и паник бутони по селата, с които да се викат на място служители на полицията.

Бъчварова каза, че за да успее планът за борба с битовата престъпност, трябва съвместна работа на държавните и общинските институции. За целта са създадени цели 255 местни комисии за борба с битовата престъпност. В тях заседават представители на полицията, общините социалните служби, данъчните и инспекторатите по образованието.

Споделяне

Още от България