МВР не съобщило за мистериозна смърт на млад мъж край Добрич

Основната версия, по която работи прокуратурата е самоубийство заради хазартна зависимост

Сн. Архив

Прокуратурата разследва мистериозна смърт на млад мъж. За случая се разбра след като лелята на 36-годишният Манол Стоянов изпраща писмо до електронното издание Burgas24.bg с молба да се даде гласност по случая.

"На 4 декември изчезна моят племенник Манол Стоянов от град Тервел. На другия ден го намериха в село Войниково - вързан в колата си и жив изгорен на предната седалка. Някой от вас да е чул за случилото се? Пресцентърът на полицията не отрази случая и до днес няма задържан. Вече две седмици не знаем какво да кажем на 5-годишната му дъщеря. Отиде си един 36-годишен мъж, все едно никога не е живял. Моля, попитайте какво се случва… пак ли се върна ерата на безследно изчезнали хора и мълчание на властта." Това е написала лелята на загиналия.

Окръжният прокурор на Добрич Пламен Николов е заявил пред Burgas24.bg, че основната версия, по която се работи е самоубийство.

Манол Стоянов е работел в местно чейндж бюро. Един ден, в началото на декември негова колежка открива, че от служебната каса липсват около 30 000 лева и над 1000 евро. Няма следи от влизане с взлом, вратата също не е разбита. Липсва и колегата ѝ Манол Стоянов. Жената подава сигнал в полицията и след като органите на реда не откриват 36-годишния мъж, го обявяват за издирване.

Няколко дни по-късно овъгленият труп на Стоянов е открит в тервелското село Войниково. Той се намира непосредствено до автомобила му, който също е опожарен.

По случая са образувани две досъдебни производства – едно за кражбата на парите и друго за смъртта на Стоянов, казва окръжният прокурор на Добрич.

Основната версия, по която работят разследващите е самоубийство, като един от вероятните мотиви е фатално увлечение към хазарта, последвано от сериозна задлъжнялост, посочи Пламен Николов. По думите му по трупа няма следи за насилствена смърт.

Споделяне

Още от България