МВР не съобщило за мистериозна смърт на млад мъж край Добрич

Основната версия, по която работи прокуратурата е самоубийство заради хазартна зависимост

Сн. Архив

Прокуратурата разследва мистериозна смърт на млад мъж. За случая се разбра след като лелята на 36-годишният Манол Стоянов изпраща писмо до електронното издание Burgas24.bg с молба да се даде гласност по случая.

"На 4 декември изчезна моят племенник Манол Стоянов от град Тервел. На другия ден го намериха в село Войниково - вързан в колата си и жив изгорен на предната седалка. Някой от вас да е чул за случилото се? Пресцентърът на полицията не отрази случая и до днес няма задържан. Вече две седмици не знаем какво да кажем на 5-годишната му дъщеря. Отиде си един 36-годишен мъж, все едно никога не е живял. Моля, попитайте какво се случва… пак ли се върна ерата на безследно изчезнали хора и мълчание на властта." Това е написала лелята на загиналия.

Окръжният прокурор на Добрич Пламен Николов е заявил пред Burgas24.bg, че основната версия, по която се работи е самоубийство.

Манол Стоянов е работел в местно чейндж бюро. Един ден, в началото на декември негова колежка открива, че от служебната каса липсват около 30 000 лева и над 1000 евро. Няма следи от влизане с взлом, вратата също не е разбита. Липсва и колегата ѝ Манол Стоянов. Жената подава сигнал в полицията и след като органите на реда не откриват 36-годишния мъж, го обявяват за издирване.

Няколко дни по-късно овъгленият труп на Стоянов е открит в тервелското село Войниково. Той се намира непосредствено до автомобила му, който също е опожарен.

По случая са образувани две досъдебни производства – едно за кражбата на парите и друго за смъртта на Стоянов, казва окръжният прокурор на Добрич.

Основната версия, по която работят разследващите е самоубийство, като един от вероятните мотиви е фатално увлечение към хазарта, последвано от сериозна задлъжнялост, посочи Пламен Николов. По думите му по трупа няма следи за насилствена смърт.

Споделяне

Още от България

За коя политическа сила ще гласувате на изборите?