МВР не знаело, че съдът вика Маджо

МВР не знаело, че съдът вика Маджо

В МВР няма информация, че Софийски градски съд (СГС) иска като свидетел по делото за убийството на Милчо Бонев – Бай Милев да бъде “обезпечен” неговият бивш съдружник в СИК Младен Михалев – Маджо. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Румен Петков в сряда.

Преди ден по време на поредното съдебно заседание се разбра, че още през февруари СГС е поискал от Столичната дирекция на полицията Михалев да бъде издирен и да му бъде връчена призовка. От вътрешното ведомство обаче са започнали да търсят конкретния адрес на Маджо в България, а не да го издирват.

До съда е изпратена полицейска справка, че свидетелят е бил в страната от 11 януари до 8 март и през този период се е придвижвал свободно.

Министър Румен Петков каза, че нито при него, нито при главния секретар на МВР или при шефа на Генерална дирекция на полицията има получени искания за довеждането на Младен Михалев в съдебната зала.

Според него трябва да се уточни дали, когато съдът е споменал, че полицията трябва да доведе свидетеля, не е имал предвид съдебна полиция, която е към Министерството на правосъдието или службата, която се занимава с разнасянето на съдебната кореспонденция.

“Ако при нас е постъпило искане за обезпечаване на свидетел, то е щяло да бъде направено незабавно”, каза още Петков.

Във вторник съдът отказа на Младен Михалев – Маджо да свидетелства за убийството на Бай Миле чрез видеоконферентна връзка. В молбата си той не е посочил в коя държава се намира и живее в момента, мотивираха се магистратите.   

Споделяне

Още по темата

Още от България