МВР обяви имената на заподозрените за атентата в Бургас

Йовчев: Има напредък в разследването

Мелиад Фара (вляво) и Хасан Ел Хадж Хасан

Година след атентата в Бургас МВР официално обяви имената на двама души, за които се предполага, че са свързани с атентата.

 

Те са идентифицирани като Мелиад Фара (Meliad Farah, известен също като Hussein HUSSEIN), роден на 05.11.1980 г., австралийски гражданин, и Хасан Ел Хадж Хасан (Hassan El HAJJ HASSAN), роден на 22.03.1988 г., канадски гражданин.

 

В периода 28 юни–18 юли те са забелязани в районите на градовете Русе, Варна и Несебър, комплекс "Слънчев Бряг” и село Равда.

 

Разследващите органи подозират, че горепосочените са се регистрирали в хотели и квартири с фалшиви самоличности със следните имена: Brian Jeramiah JAMESON, Jacque Philippe MARTIN и Ralph William RICO, като са наемали и автомобили, ползвайки тези самоличности.

 

През юли 2012 г. Farah е наел в с. Равда лек автомобил "Рено Клио“ с номер A9027KT.

 

МВР умолява всички, които разполагат с информация за тези две лица, да се свържат с органите на реда.

 

Малко по-късно вътрешният министър Цветлин Йовчев посочи, че има напредък по разследването на атентата в Сарафово.

 

"Това, което е изнесено, е единственото, което може към момента да се каже. Продължаваме да работим. Колегите имат идеи какво и как трябва да направят. Разчитам, че ще имаме и по-добри резултати. Имаме по линия и на международния обмен данни, които потвърждават направените досега заключения”, посочи Йовчев.

 

Миналата седмица стана ясно, че българската страна е получила още информация от други държави. Външният министър съобщи, че САЩ са предоставили анализ на документите за самоличност на участниците в бургаския атентат.

 

България официално обяви връзка на въоръженото крило на Хизбула с атентата, а в началото на седмицата Европейският съюз включи това крило в списъка на терористичните организации.

Споделяне

Още по темата

Още от България