МВР обявява резултати от проверка за „газене” на полицаи

МВР ще оповести във вторник резултатите от вътрешната проверката по случая с евродепутата от „Атака” Десислав Чуколов, който през юли подаде сигнал в полицията, че е бит в нощно заведение в Русе. Това съобщи министърът на вътрешните работи Румен Петков ден по-рано при откриването на поредния нов полицейски участък. 

Инцидентът възникнал в дискотека „Канела” в дунавския град рано сутринта на 21 юли. Тогава Чуколов обяви, че е нападнат от младеж, който, преди да го  удари в лицето, го е обиждал на български и турски. Чуколов твърдеше, че вместо да издирят побойника, пристигналите униформени полицаи се заяждали и снемали самоличността му половин час. При това шефът на местната полиция му предложил да потулят случая, настояваше приближеният на Волен Сидеров, отричайки да е пил алкохол и да се е държал арогантно с органите на реда. Разбира се, още тогава от МВР отрекоха твърденията му, но назначиха вътрешна проверка.

„Това е емблематичен опит за газене на служителите на МВР, когато те изпълняват перфектно задълженията си”, изказа се месец и половина по-късно министър Петков и обеща целият обем от информация по проверката да бъде обнародван от ведомствения пресцентър.

Споделяне

Още от България