МВР официално заподозря мъртъв кримибос за разстрела на Георги Илиев

Убитият през 2005 г. Георги Илиев

Има данни, че вече покойният криминален бос Васил Арарски – Райко Кръвта е използвал пушката, с която е убит босът на ВИС 2 Георги Илиев, съобщи в сряда пред БНР главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

 

Експертиза на оръжието е направена в Германия и е помогнала да се възстановят номерата на пушката "Аншуц" 22-ри калибър и по тях да се стигне до собственика ѝ. Тя е била открита три дни след показния разстрел, а в началото на октомври тази година беше направен следствен експеримент, за да се установи дали с това оръжие и откъде точно е натиснал спусъка извършителят.

 

При инсценировката на покушението се е потвърдила хипотезата, че точно с това оръжие е бил убит собственикът на ВИС 2 и на Локомотив (Пловдив). Има подозрения, че със същата пушка е застрелян и лихварят от Благоевград Васил Горчев-Кьоравия.

 

МВР подозира, че и в двата случая извършител на убийствата е бил Райко Кръвта.

 

Тези подозрение се базират и на показанията на Асен Китанов-Психото, който е един от свидетелите по разследването на т.нар. група за мокри поръчки "Килърите 3".

 

Георги Илиев беше разстрелян на 25 август 2005 година в Слънчев бряг пред стотици свидетели. Само месец и половина по-късно – на 12 октомври – същото се случва и на Райко Кръвта.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?