МВР оневини Борисов по обвиненията, че има връзки с дело за наркотици

Светлозар Лазаров, сн. БГНЕС

Името на Бойко Борисов не фигурира в оперативното дело, извадено от Николай Бареков, каза във вторник главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

”Има такъв документ, има такава проведена среща, но наличието на информацията, която е в документа не отговаря на информацията, която е публикувана. Пасажите за Борисов не фигурират в делото. Те са добавени. Делото е вадено (от архива) един-единствен път и то през 2003 година", каза Лазаров. Той уточни, че нито Георги Петканов, нито Бойко Борисов са вадили този документ от архива.

Преди ден Николай Бареков извади документи срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Той показа пред сайта си BNews копие от книжа, извадени от архивите на МВР, в която пишело как са се разпределяли кокаиновите територии в България две години преди Бойко Борисов да стане главен секретар на МВР.

Според изданието Бареков се е допитал до експерти от специалните служби и МВР, които са гарантирали за истинността на документите, които притежава лидерът на България без цензура.

Николай Бареков казва, че разполага с десетки рапорти на оперативни работници от МВР до техните началници от 90-те години, от които става ясно, че Борисов се ползва с огромен авторитет на улицата - пред СИК и ВИС, защото зад него стоят службите.

Главният комисар на МВР Светлозар Лазаров заяви, че това, което се разпространява, ”трудно би нарекъл документ”.

Споделяне

Още от България