МВР отчита поредна акция в столицата

МВР отчете поредна мащабна полицейска акция срещу грабежите и разпространяването на наркотици в София в хода на обявената "инвентаризация" на криминалния контингент. По време на акцията, която продължава и във вторник, са "установени“ 11 обявени за общодържавно издирване лица, разкрити са 22 престъпления, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Общо 200 полицаи са включени в специализираните полицейски действия. До момента са проверени общо 665 обекта, като от тях 157 са известни като "свърталища“ на хора с криминално поведение. "Екипите са проверили и 191 междублокови пространства, 156 спирки на градския транспорт и територията на 90 учебни заведения", отчитат от МВР.

Статистиката включва още 504 проверени лица, 124 от които били от криминалния контингент, а 39 – без адресна регистрация в столицата.

Задържани са 11 обявени за общодържавно издирване, други 70 са доведени в районните управления за проверки.

В рамките на операцията са разкрити 22 престъпления – от тях седем грабежа, четири кражби, пет – за разпространяване на наркотици. По всички тях са образувани преписки.

Пресцентърът на МВР дава информация и за някои от "по-характерните случаи". Трима младежи между 16 и 19 г., например, през август, ноември и декември м. г. заедно с различни помагачи са извършили общо седем грабежа на дамски чанти. На единия от извършителите е повдигнато обвинение за грабеж и той е задържан за 72 часа.

Отчита се още задържането на 40-годишен софиянец за кражба от хипермаркет и на 21-годишен, зависим от наркотици младеж, от който е иззето пликче с прахообразно вещество.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?