МВР пипна 112 килограма хероин

Полицията залови голямо количество хероин, посвалиха се от МВР във вторник. 110 килограма от кафявата дрога, която е пътувала от Афганистан през Турция и България за Македония, са иззети от къща в Благоевград. Други около 2 килограма хероин са прибрани при разбиването на две престъпни групи в Пловдив.

Около 22.30 часа в понеделник при опит за транспортиране на наркотика, предназначен за Македония, с две леки коли са задържани шестима души - косовски гражданин, четирима македонци, двама от които с разрешения за временно пребиваване в нашата страна, и един българин.

В пловдивския арест пък са задържани девет лица от две групи за разпространение на наркотици. От първата са иззети 1.5 килограма хероин От това количество с примесите може да се приготвят 32 000 дози, чиято продажба би могла да донесе на дилърите чиста печалба от 960 000 лева.

Другата установена група била задържана малко преди да се осъществи сделката с хероина. При претърсването и личните обиски полицаите са иззели около половин килограм наркотик, множество мобилни телефони, 5000 лева и 40 евро.

Споделяне

Още от България