МВР по следите на "Цигарите"

МВР проведе акция "Цигарите" в четвъртък срещу петък през нощта. За нея както обикновено информира вътрешният министър Цветан Цветанов.

В Пазарджик е арестуван организаторът на група, специализирала се в продажбата на незаконни цигари в целия регион. Открити са 5 000 кутии незаконни цигари в Панагюрище. В микробуса на задържания Боко Пазарджишкия са открити 68 мастербокса цигари, други  5 мастербокса са намерени в колата на арестувания дистрибутор от Пещера. 7 мастербокса са открити в автомобила на двама души от Белово.

В Сливен са задържани двама души за притежание на контрабандни цигари. Разбит е  и канал за внос, производство и разпространение на цигари, работил на територията на Сливен, Ямбол и Бургас. От  три обекта в  Несебър цигари без бандерол са се  разпространявани по цялото Черноморие.

Контрабандата на цигари нарастна и се превърна в основен проблем пред митниците и МВР. От началото на годината според сметките на шефа на митниците Ваньо Танов с 34% са намалели физическите обеми, които се облагат с акциз от началото 2010 г., а с 13% са намалели приходите от цигари в хазната.

Споделяне

Още от България