МВР подготвя операция "Апашите"

МВР подготвя операция "Апашите"

След операция "Наглите" срещу извършители на отвличания МВР започва нова спецакция - "Апашите", която е насочена срещу криминалните бандити. Това съобщи главният секретар на МВР Калин Георгиев пред телевизия Про.БГ в понеделник. "Апашите" ще бъде насочена срещу наркодилъри, автоджамбази и крадци по домовете.

Георгиев определи операция "Наглите" като добре планирана и проведена. "Оттук нататък наглите остават в историята на МВР, а ние продължаваме напред", добави той.

А въпроса за участието на полицаи в групата за отвличания Георгиев коментира така: "Не сме използвали служители под прикритие в операция "Наглите", а това, кой какво е правил и с кого какво си е говорил, и е изтекла информация, е предмет на проверки, които са в ход. Всяко едно предателство ме обижда. Правим всичко възможно предателите да не са част от нас. Показахме какво правим с хората, които не са лоялни към системата на МВР - арестувани, отстранявани и предавани на съд".

Той не даде конкретен отговор ще има ли трета серия от акцията, която да е насочена именно към полицаи, подпомагали групата.

По повод изразеното от Съюза на съдиите недоволство, че вътрешният министър Цветан Цветанов оказва натиск да има задължителни присъди за наглите, Георгиев заяви: "Не мисля, че между сериозни държавни институции можем да говорим за сърдене, защото имаме една цел като държава. Не става въпрос за институционални конфликти, по-скоро всеки трябва да си върши работата и да прави това, за което му плащат. Министър Цветанов е достатъчно зрял, улегнал и мъдър човек и след като така е направил изявления в публичното пространство, е имал нещо предвид. Подкрепям във всяко едно отношение министър Цветанов".

Споделяне

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?