МВР праща фоторобота на намереното в куфар дете на Интерпол и Европол

МВР праща фоторобота на намереното в куфар дете на Интерпол и Европол

МВР ще изпрати на Интерпол и Европол фоторобота, изготвен с цел да се установи самоличността на детето, намерено мъртво в куфар на брега на язовир "Пасарел", съобщиха във вторник от вътрешното ведомство.

Една от причините за това е, че намереното дете може да не е българче, макар че това вече бе потвърдено от разследващите преди ден. Портретът на момченцето бе разпространен от СДВР в неделя и бе показан по всички телевизии, електронни и печатни медии с призив, който го разпознае, да се обади на тел. 112.

От столичната полиция вчера публикуваха и снимки на куфар като този, в който е открито тялото на детето, и на хавлиената кърпа, в която е било увито. Вече са получени много сигнали за убитото дете и всички се проверяват. Голяма част от тях са несъстоятелни, неточни и неясни, обясниха от столичната полиция.

Детето е починало от задушаване, сочат окончателните данни на съдебните медици. Въпреки че е удряно в главата, тези травми не са причина за фаталния край. Малчуганът е бил гледан добре, няма следи да е бил малтретиран преди убийството.

Споделяне

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?