МВР препоръча да се избягва Дунав мост заради опашките покрай ремонта му

Снимка: БГНЕС

Ситуацията с извитите километрични опашки край Русе и Гюргево заради ремонта на Дунав мост се изостри дотолкова, че в понеделник от Гранична полиция препоръчаха на пътуващите към Румъния да използват алтернативните пунктове на северната ни граница.

Трафикът през Дунав мост е затруднен от края на юли заради ремонт на съоръжението от румънска страна с европари. Тъй като движението става само в едното платно на моста вече месец опашките от тирове и леки автомобили от двете страни са денонощни.

В понеделник обаче на кръговото на Дунав мост край Русе имаше колона от около 8 км чакащи автомобили да напуснат България. По данни на румънските власти за влизане в България има около 15 км чакащи автомобили. Движението по първокласния път към моста на румънска територия също е натоварено.

Затова от Гранична полиция препоръчват на шофьорите да използват алтернативни маршрути. Възможностите за пътуване са през другия мост до Видин, с ферибот от Оряхово, от Никопол, от Свищов и от Силистра. Както и пътищата през Кардам и Дуранкулак

На всички тези гранични пунктове трафикът е нормален, посочиха от МВР.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?