След кошмарните съботни задръствания

МВР препоръчва на връщащите се от Гърция да ползват всички гранични пунктове

МВР препоръчва на връщащите се от Гърция да ползват всички гранични пунктове

"Гранична полиция" препоръчват на пътуващите от Гърция да използват и съседните на Кулата и Маказа контролно-пропускателни пунктове на българо-гръцката граница – Илинден, Капитан Петко войвода и Ивайловград, съобщиха от пресцентъра на МВР в понеделни. Препоръката идва след като в началото на почивните дни на 19 септември основният поток беше насочен към двата най-големи ГКПП и преминаването от там беше затруднено и бавно. В събота задръстени бяха магистралите "Тракия“ и "Струма“, като на "Струма“ престоят в задръстването бе над 5 часа.

Полицията уверява, че всички пропусквателни пунктове работят на пълен капацитет и е осигурен оптимален режим на работа на служителите. За 22 септември, в края на почивката, ще е осигурено и полицейско присъствие и контрол по главните пътища и възловите места в страната, на участъците с интензивен трафик ще бъда разположени допълнителни сили.

Към момента трафикът през всички гранични контролно-пропускателни пунктове на страната е нормален, но засиленият трафик обратно към България се очаква утре в следобедните часове. От Пътна полиция припомнят на шофьорите да планират пътуването си в по-ранен час, да се движат със съобразена скорост и да не предприемат рисково изпреварване и да спазват правилата на пътя.

Споделяне

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?