МВР привика Стъки на разпит, той се сравни с Алексей Навални

Снимка: БГНЕС

Председателят на федерацията на по ММА Станислав Недков-Стъки бе привикан на разпит в полицията, след като миналата седмица заедно с група бойци нахлу в спортното министерство. Той обясни пред бТВ, че вероятно става дума за сигнал, подаден от самото ведомство. Проверяват се данни за извършено хулиганство.

Самият Недков отрича да е нахлувал където и да е, защото имал офис в същата сграда.

"Няма как да нахлуеш някъде, където имаш пропуск за достъп, който ти дава 24-часов достъп, дори и в празнични дни и неработно време", заяви той.

Проявата на бившия боец бе напоително отразена от сайта ПИК, който предаваше пряко от мястото. Издателят му Недялко Недялков заяви наскоро, че ще създаде консервативно движение заедно със Стъки и още няколко души. Недков лансира себе си като кандидат за президент и опозиция на Румен Радев, макар че няма навършените години, за да се включи в надпреварата за държавен глава.

Стъки влезе във ведомството, за да пита министъра Андрей Кузманов дали поддържа твърденията на правителствения говорител Антон Кутев, че той е получавал милиони от програми. В основата на скандала с разпределянето на пари от спортното министерство всъщност стои журналистическо разследване на 17-годишния ученик от Русе Кристиян Юлзари. То показа, че пари се разпределят към свързани помежду си НПО-та.

Според министъра Андрей Кузманов конкурсът, разпределил 5 млн. лв., е съмнителен.

Преди разпита си пред ПИК Стъки обяви, че очаква да бъде заключен и не знае дали ще излезе.

"Тия хора може би искат да ме превърнат в българския Навални. Аз това очаквам - да бъда заключен сега", каза той.

Това не е първият път, в който българин се опитва да се изкара като световноизвестния руски опозиционер. През февруари Веселин Марешки обяви, че е като Навални, защото бил атакуван заради политическите си възгледи и защото помага на хората.

Във вторник Стъки не можа да стане българския Навални. Той излезе от МВР свободен, след като даде обяснения.

"Бих определил ситуацията по-скоро като рутинна процедура. А вече какво стои зад намеренията на хората, които са стартирали рутинната процедура, предстои да разберем", каза пред ПИК адвокатът му Станислав Станев.

Споделяне

Още по темата

Още от България