МВР призова стрелеца по полицаи да се предаде, търсят го барети

"Бих казал, че е пропуск, защото не е задържано лицето, това мога да дам като факти. Моят анализ показва, че най-добре той да се предаде, да не тормози и семейството си да го мисли и да се притесняват, и самият той да се крие. Взел съм мерки, пратил съм баретите да го търсят, рано или късно ще го намерят."

Така главният секретар на МВР Светлозар Лазаров коментира в петък инцидента от четвъртък вечерта, при който мъж, заподозрян за участие в скорошен обир на инкасо кола, откри огън срещу полицаи, дошли да го задържат.

По неофициална информация става въпрос за Христо Георгиев. Веднага след като стреля по униформените, той е откраднал джип, като буквално е извлякъл шофьора му отвътре, уточняват от полицията. Лазаров обаче отказа да коментира по-подробно случая.

"В крайна сметка по отношение на деянията, които са извършени снощи ще се води досъдебно производство, сега не бива да прогнозирам досъдебното производство и да изнасям информация", каза главният секретар.

Разследващите смятат, че Георгиев е част от банковите обирджии, които задигнаха 90 000 лева от инкасов автомобил във Враца преди месец, съобщи бТВ в петък. По информация на медията, като негови съучастници са заподозрени брат му Людмил и Иван Цветанов.

Споделяне

Още от България