МВР проведе и акция ”Цигарите” в Сливен

МВР се върна в четвъртък към по-мащабните специални операции и проведе акция ”Цигарите” в Сливен, при която бяха открити 110 мастербокса контрабандни цигари. По същото време в Стара Загора са арестувани шестима души за грабежи.

В началото на седмица вътрешното министерство също показваше нестихващо желание да се провеждат спецработи, но се бе съсредоточило към акции от типа на ”Хитрия” (един арестуван) и ”Братята” (едва двама).

При операция "Цигарите" 80 от общо 110-те мастербокса цигари са открити в камион-цистерна с македонска регистрация. „Става въпрос за канал, който е действал от тъмно до тъмно, т.е. цигарите са влизали през нощта в България и са разтоварвани през следващата нощ на мястото за доставка”, обясни вътрешният министър Цветан Цветанов отново цитиран от агенция ”Фокус”.

За акцията в Стара Загора Цветанов обясни, че от шестимата арестувани, трима ще бъдат обвинени. Според МВР те са свързани с въоръжения грабеж извършен на 20 април 2010 година в село Ягода, област Стара Загора, при който е била ограбена инкасаторка и са били отнети около 18 000 лева, а в последствие автомобилът, с който е извършено престъплението е бил опожарен.

Преди полунощ в Пазарджик МВР е задържало и рецидивист при опит за изнудване на младо момиче. От полицията съобщават, че той се казва Милен Божилов и има влезли в сила 3 присъди - за убийство, рекет и изнудване. Той се е опитвал да принуди момичето да проституира, а след това изнудвал и нейния приятел за 10 000 евро.

По данни на МВР за всяка от присъдите Божилов е излежал не повече от година.

Споделяне

Още от България